CRAN CANARIA

Alles over Reizen en vakantie

Playa des Ingles is absoluut de meest bekende badplaats van de Canarische Archipel. U vindt hier moderne, kwalitatief uitstekende accommodaties, terwijl in andere badplaatsen met name oude dorpskernen te vinden zijn. Aan de hele kust van Playa del Ingles ligt een kilometers lang, langzaam in zee aflopend zandstrand.

Ga je graag winkelen, ga dan vooral naar de winkelcentra Yumbo, Cita en Kasbah dit zijn werkelijk de beste centra voor diegene die van winkelen houden. In het centrum liggen gezellige bars, terrassen en restaurants.

Tevens is Playa del Ingles ook een bruisende badplaats die nooit slaapt. Je vind er een ruime keuze aan nachtclubs en discotheken. Kortom: Je gaat je nier niet vervelen!

Het strand

Van de 236 kilometer kust op Gran Canaria bestaat 50 kilometer uit verschillende soorten stranden. De twee bekendste stranden zijn het Cochino strand en Playa del Ingles strand.

Cochino strand is een zandstrand dat aan een baai gelegen is. Hier vind je een gezellige strandbar, ligstoelen met parasols en toiletten.

Het Playa del Ingles strand loopt langs de zuidkant van de plaats Playa del Ingles en loopt door tot Maspalomas. Hier zijn meerdere strandbars, ligstoelen met parasols, douches en toiletten aanwezig. Zeker de plaats om te windsurfen, water- en jetskien, duiken, parasailen en/of waterfietsen. Ook kun je een waterscooter, kano, motor, speedboot of banana/tube huren voor de avonturiers.

Het weer in Playa del Ingles

Volgens astronomen hebben de Canarische eilanden de ‘zuiverste lucht ter wereld’ en ‘het beste klimaat van de wereld’. Dit omdat het hier altijd zomer is, je ziet bijna geen verschil tussen de zomer en de winter. Voor- en najaar bestaan hier eigenlijk niet. Het hele jaar door is het hier ongeveer 22C en in de zomer 27C. Je kunt Playa del Inglws daarom het gehele jaar door bezoeken.

Het nachtleven in Playa del Ingles

Op Playa del Ingles hebben nachtbrakers de keuze uit vele restaurants, pubs, cafes, clubs en discotheken. Het is gebruikelijk om te starten in een cafe of lekker een terrasje te pikken om een beetje op te warmen, waarna je vervolgens tegen 21.00 een lekker hapje kunt eten in een van de vele restaurants.

Pas na middernacht wordt het gezellig druk in de discotheken. Bij de winkelcentra Yumbo, Cita en Kasbah liggen de uitgaansmogelijkheden dicht bij elkaar, zodat je te voet op zoek kunt gaan naar verschillende discotheken. Voor de jongere bezoekers is ‘Bananas’ absoluut aan te raden, ben je tussen de 25 en 40? Ga dan naar ‘Pacha’. Ook voor de nostalgische Rockliefhebbers is er vermaak te vinden in “Harley’s”.

Vakantiegangers die graag een gokje willen wagen kunnen hun geluk beproeven in het casino van het hotel Santa Catalina. Je speelt er onder andere roulette, blackjack en de welbekende fruitautomaten.